Geçmişten Bugüne Tasarımı En Güzel Otomobiller

1846'da tekerleğin icadı ile yeni bir çağ başladı. 1887 yılında Gottlieb'in benzinli otomobil denemesini, 1892 yılında Duryea kardeşlerin benzinle çalışan Amerikan otomobil denemesi takip etti. Atlar ve kızaklarla yapılan ulaşımın yerini alan otomobille ulaşım, uygarlıklara gelişimin yolunu açtı. 

1930 Cadillac V-16




Cadilllac 1902'de Henry Martyn Leland tarafından kurulan Amerikan bir araba markasıdır. İlk otomobilleri üreten firmalardan biri olan Cadillac, genellikle lüks otomobiller üretir. Cadillac V-16 modelin inşasının tamamlanması tam 11 yıl sürdü. 16 silindirli, 161 beygir gücüne sahip araç dönemi için oldukça başarılı bir üretimdi. İç mekanı siyah deri koltuklardan oluşuyordu ve motoru sessizdi. Azami hızı 120 km/sa idi. En belirgin özelliklerinden biri olan çanta aynalarına benzer dikiz aynalarının konumu. Tasarımını orjinal kılan da sağ tarafta yer alan yedek lastiği ile yuvarlak minik dikiz aynalarıydı. 1930-1937 yılları arasındaki döneme damga vurdu.

1959 Cadillac Eldorado Biarritz 


8 silindirli ve 375 beygir gücüne sahipti. Oldukça uzun ve gösterişli bir araçtı. 1952'den 1962 yılına dek üretildi. Beklenen satışı gerçekleştiremediğinden uzun ömürlü olmadı.

1962 Chevrolet Corvette



150 beygir gücüne sahipti. 1953-1962 yılları arasında üretildi. 

1992 Jaguar XJ220


Birleşik Krallık tarafından iki kişilik spor araba planlaması ile 1992-1994 yılları arasında üretildi. 500 beygir gücüne sahipti, gövdesi aliminyumdu ve azami hızı 343 km/sa idi. Döneminde dünyanın en hızlı arabasıydı.

2018 Lamborghini SC18


Tasarımı şahane bir Lamborghini klasiğiydi. 7 vitesli ve azami hızı 305 km/sa idi. Dünyada yalnızca bir tane üretildi. Üçgen şeklindeki egzozları oldukça orjinal. Kırmızı - siyah uyumunun en asil örneklerinden biri oldu. 

2018 Bugatti Divo


1500 beygir gücüne sahip, azami hızı 380 km/sa olan araç, 2018'de üretilmeye başlandı. İki kapılı bir araçtır. Ön tekerlerin hemen arka tarafından Fransa bayrağının olması dikkat çekicidir. Turkuvaz rengin aracın görsel şöleninde etkendir. Modelin üretim sınırlaması 40 adet.

2020 Bentley Bacalar


12 tane üretilen aracın değeri 12.3 milyon TL. 



18 Yorumlar

  1. 1930 Cadillac V-16 ...keşke benim olsa :)

    YanıtlaSil
  2. 59 cadillac efsaneler arasında :)

    YanıtlaSil
  3. İzmir Torbalı' da Key Museum' da klasik araba sergisi var. Çok sayıda araç var. Klasik araç meraklıları için çok keyifli bir yer.

    YanıtlaSil
  4. Bayıldığım bir nokta... Çocukken babamın mekanik bilgiler ansiklobedisi almasıyla bu araçlara olan ilgim bir hayli fazlaydı. Daha sonrası ilkokul zamanımdı babamın American ponciak arabasıyla olan aşkımı size bir ara yazarım. Yani Şairlere söyleyin aşktan bahsedenler hiç bunlarla karşılaşmış mı ?

    YanıtlaSil
  5. O devirlerde yaşayıp, birine sahip olmak isterdim:))

    YanıtlaSil
  6. çok anlama ama sadece dış görünüşlerine göre yorum yapacağım.
    2020 bentley görünüşünü beğenmedim:)))

    YanıtlaSil
  7. Eski ve klasik arabalara hayranlığım var. Özellikle Cadillac muhteşem görünüyor..

    YanıtlaSil
  8. Klasik olan herşey güzeldir. Koloksiyonculuk vintage değerleriyle daha zevkli hale geliyor. Çocukluğuluzda gazoz kapağı, kibrit kutusu, hatta düğme koloksiyonu yaptığımız olmuştur. Losyon şişeleri de dikkatimi çekmiştir.

    YanıtlaSil
  9. 1959 Cadillac Eldorado Biarritz bitiyorum bu arabalara ama keşke hepsini eski modellerden seçseydiniz. bugattiler filan şuan bütçe yok :) güzel bir çalışma olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Otomobiller hakkında pek bilgim yok ama bu modeller gerçekten çok güzel :))

    YanıtlaSil
  11. Arabalarla pek alakam olmaz genelde fakat eski otomobillerin görünüşünü severim. Chevrolet Corvette ne güzelmiş eski filmleri hatırlattı.

    YanıtlaSil
  12. Yazıya tıklamadan öncesi aklımda Ferrari ve Jaguar vardı. Ferrari'yi listede görmemek şaşırttı açıkçası. Zaman içerisinde de tasarım estetikliğinden çok şey kaybetmiş...

    YanıtlaSil
  13. Jaguardaki hava hiçbirinde yok

    YanıtlaSil
  14. Şansımı yenilerden yana kullanayım diyeceğim de para yok :)

    YanıtlaSil
  15. Harika tasarımlar. Antika arabaları her zaman daha çok sevmişimdir.

    YanıtlaSil
  16. Cadillac biraz geliştirilse bugün de kullanılabilir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski