Zihinsen Hapishane : Bu Yaştan Sonra

     Genellikle orta doğu toplumlarında yaygın olan bir ifade 'bu yaştan sonra'. Bizim gibi gelenekçi toplumlarda her şeyin bir yaşı var: eğlenmenin, dans etmenin, giyinmenin, gezmenin, aşık olmanın, sevdiğin hobileri yapmanın, kursa gitmenin, okumanın, vücudunda değişiklikler yapmanın. Bu yaş grubu da 18-25 yaş arası. Daha kendimizi bile bulamadığımız bir yaş. Çoğumuzun ekonomik özgürlüğü olmadığı bir yaş. Yani istesek de cesaret etmemizin ve olanakları yakalamamızın zor olduğu yaşlar.

     Eğer bu illete düştüyseniz, bu cümlenin size söylenmesinden kısacası toplum baskısından korkuyorsanız doğru yerdesiniz, bu yazı tam size göre. Bugün tabularınızı yıkma vakti. 

     Hayat çok kısa yarın olacağınızın bir garantisi yok. Ne yaparsanız yapın insanlar mutlu olmaz zaten en iyisi onlara göre yaşamayı bırakıp, istediğin gibi yaşamak. 

     Hayallerini geciktiren kişi bu yazı sana;

     60 yaşında mısın? Ee nolmuş kalbini attıracak doğru kişi belki de tam şu an sokağından geçiyor. Çıkın ve gülümse, onu aramaya koyul. Beyni şartlandırmak yok, önce inanç.

     Çocukken enstrüman çalmak isterdin ama maddi imkanlarınız el vermedi, tamam şimdi hemen gittigidiyordan ya da en yakın enstrüman mağazasından hayalindeki enstrümanı alıp kursa doğru koyul.

    Renklerin cinsiyeti ve yaşı olmaz. Ne bakıyorsun 40'dan sonra kahverengilere siyahlara bürünenlere. İsteyen tütü eteğini giysin isteyen deri ceketini. Yakışıyor mu tamam, aynaya baktığında kendini nasıl güzel gördüğün önemli, gerisinin canı cehenneme.

    35'indesin 17'inde hep piercing yaptırmak ya da dövme yaptırmak istiyordun. O zamanların koşulları farklıydı, ailen izin vermedi. Sonradan da kaç yaşında kadınım/adamım, çoluğum çocuğum var diye kendine ket vurdun. İçinde kalmasın, kalk en yakın en hijyenik merkezi bulup hayalini gerçekleştir. Aklından değil, bedeninde kalsın. 

     Okumak istiyordun ama zamanında puanın başka bir bölüme yetti. Olsun. Kaç yaşında hangi olanaklarda olursan ol, hayalini gerçekleştirebilirsin. Öğretmen bir yakınım hep hukuk istemiş ama kazanamamış. 50 yaşında kazanıp okudu. Avukatlık yapıyor şu an, o kadar mutlu ki keşke kınanmaktan korkmayıp daha önce cesaret etseydim diyor. 



    Kısacası harekete geç, mutlu olmak için 1 dakikan daha olmayabilir, geçeni geri alamıyorken tutabildiğini yakala.

4 Yorumlar

  1. Benim te takık olduğum bir konu. Vazgeçmeye niyeti olanların sığındığı bir liman bu laf. Yapmak istersen yaparsın yaş vs hikaye.

    YanıtlaSil
  2. Hakkaten hiçbir şey için geç değil hayatta, yeter ki iste

    YanıtlaSil
  3. Yaşını başını aldıktan sonra okuyanlara hem imreniyor hem hayret ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Hayat tuttuğun yerden akar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski