Belçika'da Bir Garip Olay


     Belçika'da evlenen Türk çift en işlek otobanlardan biri olan E17'de arabadan inip konvoydaki 18 kişiyle birlikte oynamışlar. O da yetmemiş camlardan sarkmış, otobanda dairesel yollar çizmiş, emniyet şeridini kapatmış diğer sürücülerin canlarını tehlikeye atmış, haliyle davalık olmuşlar. 6 araca el konulmuş, 18 kişinin her birine de 40 bin euro para cezası verilmiş, 5 yıl trafikten men edilmişler. Kötü olan pişman olmadıklarını söylemiş olmaları. Yani adamlar ceza almalarına rağmen yaptıklarının yanlış olduğunu kabul etmiyorlar. 

     Davaya bakan hakimin söyledikleri ibretlik : "Sadece trafiği sıkıştırmakla kalmıyor, aynı zamanda diğer sürücülerin sinirlenmesine neden oluyorsunuz. Davranışınız agresifliğe ve sonucunda ırkçılığın artmasına neden oluyor. Zaten yeterince ırkçı var buna karşı durmanız gerekiyor. Eğer bir parti yapmak istiyorsanız kafanıza bir kova bile geçirebilirsiniz ancak yolları amaçları için kullanmaya bırakacaksınız. Yaptığınızın diktatöryel bir yanı var. Yollar hepimize ait ve kimse kendi malı gibi kullanamaz. Yolu tıkarken o esnada hastahaneye yetişmeye çalışan birinin vaktini çalmış olabileceğinizi düşündünüz mü? E-17 Avrupa'daki en  kalabalık otobanlardan biri. Sizin dans edebileceğiniz bir yer değil."


     Umarım ders alınmıştır bu olaydan. Konvoy zaten tam bir trafik magandalığı. Bir  yere yetişmeye çalışırsın çile, önüne kırarlar arabayı kaza tehlikesiyle bekler kalırsın, camlardan bağırırlar küfrederler. Bir şey de uyar mesela o zaman da "sen bizim geleneklerimize laf mı ediyorsun" derler. Böyle gelenek olmaz arkadaşlar. Mantığı olmayan, tamamen insanlara zarar vermenize neden olan gelenek olmaz bırakın bu savunmaları. Her gün yüzlerce insan evleniyor ya her gün yarım saatten 10 kez korna dinliyoruz en az. Buna kimin ne hakkı var. Korna olayının ya komple yasaklanması ya da arabalardan sökülmesi lazım ülkedeki en büyük gürültü kirliliği sebebi.

     Hadi burda yapıyorsunuz biz çekiyoruz maalesef de dışarıda kendi ülkenizi temsil ediyorsunuz. Allah aşkına davranışlarınızda biraz bunu düşünün: Şu haberi okuyup Türkler ya Türk düşmanıdır kesin hakim ondan yapmıştır diyen insanlar var, onlara bunları yapanlardan daha yorumsuz kalıyorum.

22 Yorumlar

  1. Biz de bir keresinde tatilden eve dönerken uzun yolda bir düğün konvoyuna takıldık.Sol şeritten gidiyor ve birbirlerini kameraya çekip gülüyorlardı.Biz ve diğer sürücüler o kadar zor durumda kaldık ki anlatamam.Çok riskliydi.Bu durumun yurtdışında yapılması çok daha itici bence de..

    YanıtlaSil
  2. "Yolu tıkarken o esnada hastahaneye yetişmeye çalışan birinin vaktini çalmış olabileceğinizi düşündünüz mü?"

    Tek eksiğimiz zaten başkalarını düşünmemek; empati kuramamak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle ah bir kurabilsek neler neler değiştiririz

      Sil
  3. Fotoğrafın The Judge filminden olması kalp ben. Hiç hoş değil 'Türk nereye giderse Türk'tür' düşüncesi keza aslında gelenek adı altında yaptığımız manasız birçok davranışlar da. Tamam hadi bizim ülkede normal ki normal olması anormal aslında ama başka ülkede yaşıyorsan oraya saygı duyup kurallarına uymak zorundasın. Ne yazık ki bizim insanımız sürekli 'Herkes bana uysun' kafasında.Hal böyle olunca trajikomik haberler çıkıyor ortaya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. Yabancılar da buraya geldiklerinde kendilerine uygun hareket ettiklerinde kınıyoruz ama kendimize gelince aynısını düşünemiyoruz.

      Sil
  4. Başkalarını mağdur eden bir şey nasıl gelenek olabilir ki? Hak etmişler cezayı. Bencillikten başka birşey değil yaptıkları...

    YanıtlaSil
  5. çok iyi ceza vermişler hakim çok iyi demiş hatta hapis verselermiş ve bizim hakimler de bu kadar sıkı olsalar keşke .. düğün konvoyu ile otoban kapatma geleneği de herhalde bir tek bu maganda kafalılarda vardır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bizde de caydırıcı cezalar olacağına inanıyorum umarım olur.

      Sil
  6. Çok iyi olmuş. Keşke Türkiye'de de bu tür cezalar olsa. Oysa en tehlikeli durumlara bile ceza yok

    YanıtlaSil
  7. Konvoy olayı bana da çok saçma geliyor..Umarım ders almışlardır yaptıklarından..

    YanıtlaSil
  8. Türkler her yerde kendilerini belli ediyor demek geldi içimden:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var öyle garip bir huyumuz :)

      Sil
    2. Brüksel epeyce görme fırsatım olan bir yer. Epeyce.

      Bir keresinde ekipcek bizimkilerden bir otelde kalım dedik.Yirmi yıldan fazla sanırım bu anı. Orada daha çok Afyon civarından gitmeler var.

      Otel aynı zamanda sahiplerinin evi. Orada kalıp yaşıyorlar. Giriş, salon. Onlar orada yemek için fasulye de ayıklıyor, müşteriler de oturuyor. Yağmurun sıkı yağdığı bir gündü. Ben otelde kalıp bagajlara göz kulak olurken birlikte gittiğimiz bir arkadaşımız da başka otellere bakınacaktı. Daha önceki görevlerinde kaldığı otellere. Gözümüz tutmadı müşterilerle bunca içi dışlı bir oteli.

      Taze fasulyeler ayıklandı. Pişti. Evin oğlu okuldan geldi. Dokuz yaşlarında en fazla. Orada hep olduğu gibi deri kanepeye uzandı. Televizyon seyrediyor. Anne, pişen fasulyeden tabağa koydu. Tepsi de filan değil. Masada hiç değil. Oğlana yemesi için uzattı.

      Oğlan elini tabağa daldırdı. Yemeğin içindeki koca et parçasını elleriyle alıp sularını etrafa damlata damlata ağzına götürdü uzanır halde yedi. Sarı kanepede lekeler oluştu. Etlerin tümünü böyle yedi. Fasulyeler tabakta kaldı, yemedi.

      Biz o gün Mayzer’deki bu otelde değil Roje’ye yakın bir otel bulup orada kaldık.

      Sil
    3. Hayretler içinde okudum neyse ki böylesini ne duydum ne gördüm. Tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  9. hah haaaaa :) olmaz tabiiii ordaaaa :)

    YanıtlaSil
  10. caydırıcı cezalar olmalıki bu saçma hareketleri yapan kişiler vazgeçmeli diğerleri de yapmamalı aynı davranışı

    YanıtlaSil
  11. Sacma gercekten cezayi haketmisler.

    YanıtlaSil
  12. Yurt dışında hareketlerimize burdakinden daha çok dikkat etmekle yükümlüyüz. Çünkü orada ülkemizi ve milletimizi temsil ediyoruz. Ama gel de bunu ordaki sonradan görmelere anlat.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski