Ev Arkadaşı Nasıl Seçilir?


     Ev arkadaşı tüm senenizi belki de lisans hayatınızın tamamını birlikte geçireceğiniz, sırdaşınız dostunuz belki düşmanınız olacak, hayata bakış açınızı etkileyecek yegane kişidir.  Bu nedenle hayati bir öneme sahip. Bugün kendi tecrübelerimden yola çıkarak size ev arkadaşı nasıl seçilir nasıl seçilmez biraz bahsetmek istiyorum. 

     Öncelikle ev arkadaşının olacak kişi tanıdığınız biri olmalı. Amaaan nolacak ki deyip internetteki ilanlara bakıp ev arkadaşı seçmeye kalkmayın. Yüzde yüz pişman olursunuz. Ha 10 yıllık arkadaşınızın da aynı evin içinde bambaşka biri olduğunu görmeniz olası. Yine de tanımadığınız biri olmasından daha risksiz.  

     1. Güvenilir Olmalı


     En önemli eşyalarınızın (cüzdan, kredi kartları, laptop, günlük v.b.) bulunduğu alanı ortak paylaşıyorsunuz. Bu yüzden para çalma ya da eşyalarınızı izinsiz kullanma hatta odanıza izinsiz girme gibi faaliyetlerde bulunmayacak biri olmalı. Ayrıca erkek arkadaşınız ya da arkadaşlarınızla ilişkilerinizi de ondan saklamanız olası değil. Evde olan biten her şeyi başkalarına anlatması sizin için tehlike unsuru. Yarın aranız bozulduğunda da ilişkilerinizi ortaya dökebilecek bir insanla değil aynı evi paylaşmak mümkünse aynı ortamlarda dahi nefes almayın. 

     2. Sorumluluk Sahibi Olmalı


     Tüm ay gezip tozup kirayı ya da faturaları ödemeyen biri olmamalı. Gelecek ay kendinizi faturaları faizleri birikmiş şekilde öderken bulmak istemezsiniz.

     3. Uyumlu Olmalı



     İlle benim dediğim olacak kafasında biri olmasın ne siz onu ne o sizi yönetmeye çalışmasın. Her şeyde ortak karar verebilmelisiniz. Her konuda kavga edecek sebep bulabilen sorunlu insan sayısı azımsanamayacak kadar çok. Böylelerinden uzak durun, ruhunuzu emerler. Günlerce hatta aylarca sabredebilirsiniz, siz aşırı uyumlu olabilirsiniz ama evinizde huzur olmaz. Kimseyi de düzeltmeye uğraşmayın hele ki bunları, en manyak tipler bunlar çünkü. 

     4. Saygılı Olmalı



İnancınıza, değerlerinize, kutsallarınıza, saygı duyduğunuz insanlara karşı saygılı olmalı. Yaşam alanınıza da saygılı olmalı. Uyurken ses çıkarmamaya özen göstermeli mesela, onun kötü yemeklerini yemek zorunda olmadığınızı aynı alanda yaşamanın ille her şeyi paylaşma zorunluluğu getirmediğini bilmeli. Sabahın 6'sında odanıza baskın yapar gibi girmemeli ya da kapıları apartmanı yıkma seviyesinde kapatmamalı, sabahın 7'sinde son ses belgesel açmamalı. 

     5. Pozitif Olmalı


     Sürekli şikayet eden, hiçbir şeyden memnun kalmayan insan enerjinizi çalar, uzak durun.

5. Misafir Mevzusunda Kararda Olmalı


     Çok misafir seven insan ne kadar zorsa sevmeyen insan da o kadar zor. Kendi evinizde 3-5 arkadaşınızı da gönül rahatlığıyla ağırlayamayacaksanız evde kalmanızın ne anlamı var?

6. Birlikte Keyifli Vakit Geçirebilmelisiniz

Ev arkadaşı statüsünden önce arkadaşınız olabilmeli. Ortak zevklere sahip olmayabilirsiniz ama birlikte sinemaya gitmek, alışveriş yapmak, yemek yapmak gibi temel aktiviteleri yaparken zevk alabilmelisiniz.


7. Temiz Olmalı

Haftasonları yapılan temizlik alışkanlığı olmalı bir defa. Onun haricinde kullandığı yerleri temiz bırakmalı. Evde hayvan besliyorsa eğer üzerine düşeni yapmalı. 



5 Yorumlar

  1. Çok güzel maddeler nişan bir yazı. Ev arkadaşı arayan kişiler için faydalı olur umarım. 😊

    YanıtlaSil
  2. En iyi yol, önce bir yurda çıkıp orada uyumlu bir arkadaş bulduktan sonra eve çıkmak bence :)) Zor başka insanlarla yaşamak...

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle katılıyorum arkadasım bu zamanda da böyle insan bulundumu kaçırılmamalı..

    YanıtlaSil
  4. Üniversitedeyken bir ev arkadaşım vardı çorapları mutfaktan çıkardı. En iyisi imkanlar el veriyorsa yalnız yaşamak. Bir yabancıyla anlaşmak gerçekten zor.

    YanıtlaSil
  5. Evde biriyle kalmak yurtta kalmaktan daha zor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski