Dünyayı Ayağa Kaldıran Bir Düğün


     Önce ülke gündemimize ardından dünya gündemine düştüğünü gördüğümüz olay düğün Prens Harry ve Meghan Markle'ın düğünü. Peki kim bu Harry ve Meghan?

     Esas adı Henry Mountbatted Windstor olan, Galler Prensi Charles ile Galler Prensesi Diana'nın oğlu, Britanya tahtının 6.varisi, birbirinden güzel pek çok kadınla çıkan fakat aşkı Megan Markle'da bulan İngiltere prensi.

     Megan Markle ise siyaset ve uluslararası ilişkiler mezunu, pek çok diziyle tanınmış bir oyuncu, Afro anne ve Amerikalı bir babanın melez kızı. 



     Neden dünyada bu derece ilgi gördü? 

     İlk sebebi Megan'ın melez olması sanırım. İngiltere'de tıpkı Amerika'daki gibi siyahilere pek sıcak bakılmadığını biliyoruz. Bir prensin de normal şartlarda siyahi ya da melez bir kadınla hayatını birleştirmesi haliyle halkın bazı kesimlerinde şok etkisi yaratmış. İkinci sebepse Megan'ın daha evvel evlenip boşanmış olması. Kraliyet geleneklerine göre daha evvel evlilik yapmış kişilerle evlenmek yasakmış.

     Peki ülkemizde neden bu kadar ses getirdi bu olay dersiniz

     1. Millet olarak meraklıyız, özel hayatı çok seviyoruz biz şimdi inkar etmeyelim. Kim kimle nerde napmış bilmemiz lazım, hele bu söz konusu olan nüfuslu biriyse. 

     2. Zenginin malı züğürdün çenesini yormalı. Ne para akmış o düğünde görmemiz lazım :))
     3. Hepimiz birer modacıyız. Gelin ne giymiş, gelinin anası ne giymiş, damat ne giymiş hepsine hakim olmamız lazım ki yorumlayalım. 
     4. Mucizeleri seviyoruz. İçimizde hep bir hayatımızın pembe bulutla kaplanıp sonsuz mutluluk temelli olabileceğine inancımızı hiç yitirmek istemiyoruz. Böyle canlı örneklere ihtiyacımız var o yüzden. Ara sıra böyle şeyler görüp gerçek ve sıkıcı dünyamızdan çıkıyoruz. Bu bize umut ve huzur aşılıyor.
     5. Aşka açız. En önemlisi bu sanırım. Aşka o kadar açız, birinin birini koşulsuz sevmesine ve tıpkı masallardaki gibi hayatının tamamen değişmesine açız. O kadar sahte, benmerkezli ve çoğunlukla çıkar ilişkisi üzerine döküldü ki birliktelikler şöyle bir durup vaav deyip takdir edebileceğimiz aşkları görmeye hasret kaldık. Pek çok kadına umut oldu bu durum. Bakın böyle erkekler de var oldu. 

     Sadelik ve zerafet 

     Düğünün en çok konuşulan kısmı da gelin hanımın gelinliği oldu tabi. Taştı parıltıydı eser yok gelinlikte. Tamam sade olsun şık olsun güzel düşünülmüş de bu ne kurban olduğum üstüne iki desen de mi atamadılar diyesi geliyor insanın. Ya da en azından üstteki potluğu bir terzi de mi gel sıkıştıralım demedi.



     Düğünün kilisede yapılmasını kimi eleştirdi kimi hoş buldu.


          Bu kadar çok kadının kıskanmasının sebebiyse gelin hanımın diğer prenseslerin ettiği "kocama her koşulda itaat edeceğim" cümlesini yemininden çıkarmış olma lüksüne sahip olması, Harry'nin kendisini görür görmez "çok şanslıyım çok güzelsin" demesi, çizgi filmlerdeki gibi gözlerinden kalp çıkarcasına aşkla bakması, nikah anında göz yaşlarını tutamaması. Kıskananlar sanki biraz haklılar. 

      David Beckham Efsanesi

     Gittiği her yere "buranın hakimi benim" cool duruşunu götüren ve nedense yaşlanmayan Beckham!ın prensten daha fazla ilgi görmesine şaşırmamak lazım.

  

17 Yorumlar

  1. düğünün kilisede olması mı eleştirilmiş bir ingiliz soylusunun nerede evlenmesini bekliyorlarmış başka acaba merak ettim :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum salon düğünü beklediler herhal :)

      Sil
  2. Neden çok ses getirdiğine dair saydığınız maddeler gerçekten doğru tespitler. 1 ve 2.maddeler daha ön plana çıkıyor gibi :)

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten tam yerinde tespitler yapmışsın ve yazında da belirttiğin gibi benim bu düğün'ün haberlerini izlemem tamamen merakımdan kaynaklı :)

    YanıtlaSil
  4. Magazinnnnnn :)
    Ben de beklerim bloguma, sevgiler! :)

    YanıtlaSil
  5. takı merasimi olmuş muuu ha ha haaa :)

    YanıtlaSil
  6. Bu prens olaylı prens diilmiydi?

    YanıtlaSil
  7. Bize de mutluluk dilemek düşer :)

    YanıtlaSil
  8. Harika yazı olmuş.. Benim de bu düğünden çıkarılacak bir derim var. Ziyarete beklerim :)
    http://obirkucukhanfendu.com/10-adimda-nasil-kraliyet-gelini-olunur/

    YanıtlaSil
  9. Harika tespitler pot gelinlik çok konuşuldu David ise düğünün yıldızıydı bence:))

    YanıtlaSil
  10. Ben Meghan Markle'ın gelinliğini beğendim antika bir havası var. Düğünü de pek çok kadının hayal edemeyeceği kadar prensesimsiydi. Umarım mutlu olurlar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski