Zalimlikte Bir Dünya Markası : Hülagü Han

Hülagu Han, Moğol İmparatorluğu'nun kurucusu Cengiz Han'ın torunudur. 



İlk vakası Abbasi halifesi Mutasım'ı atlar altında ezerek öldürmesidir.Alamut kalesinin altına açtırdığı uzun tünellere petrol ve barutla doldurarak havaya uçurmuştur. 


Yüksek çaplı katliam yapıp, 400 bin kişiyi katletmiştir. Kestirdiği 100 bin kellenin karşısına geçip keyifle izlediği, pençelerini söktürdüğü ayılarla güreşip, atlardan aldığı kanları ısıtıp içerek güç depoladığı rivayet edilir. 

Verdiği en büyük hasar kültürel yıkımdır. Tüm ibadethaneler, kütüphaneler ve hastahaneleri kullanılmayacak hale getirir. Kitapları nehre attırır. Dilden dile dolaşan "Dicle nehri kan ve mürekkeple doludur" lafı bundandır. 


Türk değil Moğol'dur. Türkçü olduğuna dair kesin bir kanıt bulunmamaktadır, Anadolu'da katlettiği Türkler olması da bunu destekler niteliktedir. 


Öldükten sonra atları ve cariyeleri öldürülerek yanına gömülmüştür. 


4 Yorumlar

  1. Gercekten de canilikte marka olmuş. Bu arada ayilarin pencelerini sokup guresmek de nedir😀 hayatimda duydugum en saçma fikirler ilk 10😅

    YanıtlaSil
  2. Şubat ayında grup okumalarimizdan birindeki kitap Alamut Kalesi senin bu yazımda geçen mı acaba 🤔 bakalım

    YanıtlaSil
  3. İlk defa öğrendim, atların ve cariyelerin suçu neydi ki 🤔

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    Moğol, Moğolistan denince benim aklıma zaten zalim bir kavim geliyor. Bunun nedeni de kulaklarımızda kalan duyumlardır. Diğer taraftan, bu tezi doğrulayacak hiçbir tarihi bilgim yoktur. Paylaştığınız yazıya göre gerçekten çok zalim bir hükümdarmış. Bir insanın merhamet duyguları gelişmemişse, vicdani duygu ve hisleri de o derece körelmiş demektir. İşte böyle insanların da çevresine zulmeden bir zalim olması kaçınılmaz oluyor.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski