İnstagram Profillerinizi Güzelleştirecek Fotoğraf Uygulamaları

Story Art 

Story attığınız anlık fotoğrafların tematik düzenlenmesini sağlayan bir programdır. Profesyonele yakın bir düzenleme yapabileceğiniz ücretsiz pek çok şablonu mevcut.


Sol altta bulunan A simgesinden yazı tipleri ve renklerini ayarlayabilirsiniz. 


Ortadaki daire sembolünden krem, gri, siyah, pembe, sarı renklerde şerit ve semboller ekleyebilirsiniz. 10 tanesi ücretsiz. Diğer sembolleri almak için satın almanız gerekli. 


Sağ alttaki indirme sembolünden düzenlediğiniz fotoğrafı galerinize kaydedebilir, instagram ya da snapchatte paylaşabilirsiniz.

StoryPic

Bu program da story düzenleyici bir program. Ücretli seçenekleri oldukça fazla. Ücretsiz seçeneklerine şablon --> free adımlarını izleyerek ulaşabilirsiniz.


VSCO

İnfluencerlerın en sık kullandığı fotoğraf düzenleme programlarından biridir. Uygulamayı indirdikten sonra + sembolüne tıklayın, galeriden düzenlemek istediğiniz fotoğrafı seçin ve dışa aktar diyerek düzenlemeye başlayın. İçerisinde onlarca efekt var. Çoğu ücretli fakat beğenilenler seçeneğindeki efektler işinizi görür. Karşıtlık, doygunluk, ton ve ışıklama ayarlarını yapabilir, beyaz dengesini düzenleyebilirsiniz. En çok C1, M3, T1, X1 efektleri kullanılmakta. 

PicsArt

Farklılık isteyenler için en iyi düzenleme uygulaması denilebilir. Serbest kırpma seçeneğinden fotoğrafta istediğiniz alanı kırpabilir, klonlayabilirsiniz. Esnet seçeneği sayesinde bedeninizi zayıflatabilirsiniz. Ayarlar seçeneği ile kontrast, netlik, doygunluk ayarlarını değiştirebilirsiniz. Efektlerin yanında fotoğraflarınıza metin ekleyebilir, arka planlarını değiştirebilir, minik emojiler ya da resimlerle süsleyebilirsiniz. Uygulama anasayfasında yapılmış örnekleri görebilirsiniz.

Inshot 

Bu uygulamayla fotoğraflarınızdan güzel kolajlar oluşturarak paylaşabilirsiniz.

Remini

Bulanık çocukluk fotoğraflarınızı netleştirmenizi sağlayan bir program.

Lightroom 

Gelelim influencerların en yaygın kullandıkları uygulamaya. Neredeyse tüm uygulamalarla fotoğraflarınıza iyi kötü efektler verebilirsiniz fakat bir fotoğrafı en profesyonel gösteren detay ışık açısıdır. Doğru ışık sanatsal bir kare oluşturmanızı sağlar. Eğer çekerken doğru ışığı ayarlayamadıysanız bu açığı edit programlarıyla gidermelisiniz. Bu sebeple uygulamaya girer girmez yapmanız gereken ilk adım ışık seçeneğindeki pozlama, kontrast, gölgeler ayarlarını en uygun hale getirmek. Çok fazla kontrast verirseniz, gerçekliği düşürürsünüz. Nasıl ideal ayarlama yapabileceğinizi bilmiyorsanız youtube lightroom fotoğraf düzenleme yazarak yapılan örneklerden feyz alabilirsiniz. Sıcaklık ve renk tonu ayarları da en az ışık kadar önemli. Eğer bir doğa fotoğrafı çektiyseniz ve kamera çözünürlüğünüz düşükse orjinal renklerin detaylı görünebilmesi için sıcaklık ayarını arttırmalısınız. 50'nin üzerine çıkmamaya gayret edin, parlama yapan fotoğraf doğallığını yitirecektir. 

Kahve Kamerası / Coffee

Eskitilmiş, 90lar havasında, sonbahar efektli fotoğraflar seviyorsanız bu uygulama tam size göre. Analog tadında fotoğraflar yapıp kolajlayabilirsiniz.


4 Yorumlar

  1. vavv neler var öyle ben hiç bilmiyordum

    YanıtlaSil
  2. Bende diyorum ki bunları nasıl yapıyorlar

    YanıtlaSil
  3. Ne çok program var. Hiç beceremiyorum bu işleri. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Bende severek kullanıyorum bunu,işimi pratikleştiriyor :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski