Doğru Bilinen Yanlışlar


1) Grip oldum, antibiyotik alayım hemen geçsin ; yanlış. Grip için antibiyotik kullanılmaz, daha çok geçmeyen solunum yolu enfeksiyonları için kullanılır. Grip için grip ilaçları kullanılmalı. Sık antibiyotik kullanımı bağışıklık sisteminizin zayıflamasına ve daha sık grip olmamıza neden olur. Üstelik antibiyotiğin çok fazla yan etkileri bulunmakta.

2) Grip aşısı olursam grip olmam; yanlış. Grip aşısının böyle bir vaadi yoktur. Yalnızca vücudunuzu virüslere karşı dirençlı kılar. Yine grip olursunuz fakat daha çabuk ve daha hafif geçirirsiniz.

3) Çamaşır suyu en iyi temizlik aracıdır; yanlış. Çamaşır suyuyla yaptığınız dezenfekte işlemini kimyasal oranı minimum olan deterjanlarla da yapabilirsiniz. Çamaşır suyu yalnızca ciğerlerinize ve ellerinize zarar vermenize neden olur. Yurt dışında pek çok ülkede sağlığa tehdit unsuru görülerek yasaklanmış durumdadır.

4) Kan ve mürekkep lekesi asla çıkmaz; yanlış. Mürekkep lekesi saç spreyi ve beyaz sabunla, kan lekesi ise bulaşık deterjanıyla kolayca çıkar.

5) Saç kazınınca daha gür ve canlı çıkar; yanlış. Saçın sağlıklı bir şekilde uzamasının kazımayla alakası yoktur. Saç ağaç değil ki budamayla serpilsin.

2 Yorumlar

  1. Bağımlısıyız antibiyotiğin, doğru bildiğimiz ne çok yanlış varmış oysa ki :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski