İlişki Bittikten Sonra Yapmamanız Gereken 5 Hareket

Dönüş Ümidi Taşımak

Sürekli ne zaman dönecek, birleşmeyecek miyiz, acı çekiyor mudur diye düşünmeyi bırak. Ümit edeceksen ayrılma, ayrılacaksan ümit etme. O ayrıldıysa ümidini zaten kırmış, bu şartlarda hiç bekleme.

Sosyal Medya Hesaplarından Engellemek



Ne gerek bir zamanlar sevgiyi paylaştığınız birine böyle bir hareketi reva görmeye? Bakmasını istemiyorsan çıkar, paylaşımlarını gizle. Kendine mani olamayıp bakıyorsan endişelenme, başta olur öyle, zamanla soğur kalbin. İradeli ol, kendine zaman ver, gör bak bir müddet sonra elin bile gitmeyecek adını yazmaya. 


Eşyaları Geri Yollamak



Onlar senin. Hissedilen güzel duyguların hatrına yollama. Karşı tarafa "çöpünü bile istemiyorum" demen için buna gerek yok. Eğer aldıkları sende yara açıyorsa ver birine yahut at çöpe, ona da bas bas bağırma attım diye. Aldıklarını kullanırsam ne düşünür diye de tasalanma, ne düşüneceği mühim değil, mühim olsa yanında olurdu.

Çirkinleşmek



İyi kötü onlarca an yaşadınız, birbirinize destek oldunuz. İnsanı insan yapan 2 şey vardır: hayâsı ve saygısı. Önce kendine, sonra karşısındakine saygı duy. Seninleyken çok ahlâklıydı şimdi mi ahlaksız oldu? Yapma! 'Sevdiğim' dediğin kadının/adamın karakterine ve ahlâkına dil uzatacak kadar kinle dolma.

Kıskandırmak



Sosyal medyadan sürekli çok eğleniyorumlu, karşı cinsli eğlence storyleri her zaman ters teper. Kıskandırmaya çalışmak ne kaybettiğini görmesine değil senden nefret etmesine neden  olur. Geri dönmesini istiyorsan bu yola hiç girme, bu yolun geri dönüşü yok çünkü. Soğur, bunu mu sevmiştim ya da iyi ki ayrılmışız der. Evet pişman olur ama sadece sana değer verdiğine. 

Çivi Çiviyi Söker Diye Hemen Yeni Aşka Yelken Açmak



Hayatına birini almak için acele etme. Kaçmıyor ya insanlar. Bekle, kalbin yaralarını sarıncaya, içinde eskisinden bir şey kalmayıncaya dek bekle. İki tarafa da haksızlık etme. Unutma; çivi çiviyi sökmez aksine daha derine iter.

2 Yorumlar

  1. Güzel bir çalışma olmuş aşk acısı çekenlerin bu önerilerle doğru yolu bulacağına inanıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Açıklayıcı ve aydınlatıcı olmuş. Teşekkürler ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski